Литванија поручује НАТО-у: Не правите „стратешку грешку“ по питању Русије

© Flickr / MarijananaРусија НАТО илустрација
Русија НАТО илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Пасивно понашање Запада „подгрева агресију“ Русије, укључивање Москве у заједнички геополитички простор била би „стратешка грешка“, изјавио је председник Литваније Гитанас Науседа.

С тим у вези, председник Литваније је упозорио чланице НАТО-а рекавши да не треба да мењају политички правац у односима с Москвом. 

Он је такође оценио да Русија остаје јавна и главна дугорочна претња за НАТО, самим тим не треба гајити илузије по питању „источног суседа“.

„Дугорочно гледано, Русија остаје јавна и главна претња за НАТО. Та земља је направила свестан избор и тежи да уништи успостављени светски поредак“, додао је он.

Руски медији подсећају да се изјаве о „руској претњи“ често могу чути од стране западних политичара, најчешће оних из балтичких земаља и Пољске.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин више пута је рекао да сви знају да Русија нема намеру било кога да напада а да је „руска претња“измишљотина.

Истовремено, према мишљењу шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, у Алијанси одлично знају да Русија није претња ни за земље НАТО-а, али им такве изјаве служе као изговор за размештање веће количине војне технике и људства у близини руских граница.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала