Новчанице преносе вирусе, Кинези планирају дезинфекцију

© Depositphotos.com / LeungchopanУ чему је тајна кинеског успеха...
У чему је тајна кинеског успеха... - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинези планирају дезинфекцију новчаница за које се сумња да су дошле у контакт са зараженим особама, преносе медији у региону. УВ зраци и загревање требало би да очисте папир, а неке новчанице биће уништене. Готовина која долази из зона болница неће се више употребљавати.

Како пишу медији, непрекидно ширење корона вируса натерало је финансијске институције широм света да размотре забрану коришћења новчаница.

Тако је прошлог петка Централна банка Јужне Кореје саопштила да искључује из оптицаја све новчанице током наредне две недеље, како би се спречило ширење коронавируса.

Музеј Лувр у Паризу је забранио плаћање новцем, док епидемија подстиче потрошаче у САД да рачуне плаћају мобилним телефонима.

"Нема сумње да новчанице преносе вирусе”, каже микробиолог са Универзитета Метрополитен у Лондону Пол Мејтвел.

Светска здравствена организација препоручује прање руку после употребе новца, нарочито пре оброка. Кина је пре избијања епидемије развијала методе бесконтактног плаћања.

Према еМаркетару, чак половина укупног становништва Кине користила је мобилни телефон у другом кварталу 2019. године за плаћање, пренео је Танјуг.

Читајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала