Опустошени рафови у маркетима, коронавирус уплашио Подгоричане /фото/

© Sputnik / Небојша ПоповићПразни рафови у продавницама у Подгорици
Празни рафови у продавницама у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Упркос чињеници да још није забиљежен нити један случај коронавируса у Црној Гори, у великим маркетима и трговинама у Подгорици од јутрос су огромне гужве јер грађани у великим количинама купују брашно, уље, шећер, пиринач...

Спутњику је незванично у више маркета потврђено да грађани у огромним количинама купују основне намирнице због страха од појаве коронавируса у Црној Гори.

Према сценама испражњених рафова у појединим маркетима, могао би се стећи утисак да је почело панично стварање кућних залиха.

© Sputnik / Небојша ПоповићНадлежни ипак поручују да разлога за панику нема
Опустошени рафови у маркетима, коронавирус уплашио Подгоричане /фото/ - Sputnik Србија
Надлежни ипак поручују да разлога за панику нема

Надлежни ипак поручују да разлога за панику нема, а стигао је и званичан апел Владе.

„Поводом спекулација и ширења лажне вијести да Влада намјерава на сјутрашњој сједници да поводом коронавируса уведе ванредно стање обавјештавамо јавност да је ријеч о потпуно неутемељеним тврдњама. Влада Црне Горе не размишља о томе и не планира такве кораке, нити за тим има потребе'“, објављено је на Твитер налогу црногорске Владе.

Из великих трговачких ланаца такође поручују да разлога за изазивање панике нема и напомињу да је Црна Гора мали систем, те да „наше трговачке компаније могу снабдијевати наше грађане и наредних неколико мјесеци без иједног увезеног шлепера“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала