Бивши црногорски министар полиције о хапшењу Брковића /видео/

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић
Председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Хапшење Миливоја Брковића је реваншизам државе према младићу из радничке породице, који на најчаснији начин зарађује за живот, коментарише хапшење овог активисте и једног од симбола протеста против Закона о слободи вероисповести некадашњи министар унутрашњих послова Црне Горе и председник опозиционе Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић.

Миливоје Брковић је један од лидера покрета младих људи, који протестују на начин на који црногорска власт никада није очекивала – достојанствено храбро и упорно.

Брковић је ухапшен под изговором да је на друштвеним мрежама ширио лажне вести и панику о корона вирусу. У притвору је држан 72 сата.

„Знам да је Миливоје довољно храбар и да му ово неће пореметити планове, нити ће га уплашити. Али, срамотно је у нашој земљи, у којој су лажне информације, паника и страх многима обезбедили да пристојно живе, хапсити једног младића, који је само забринут због онога што се дешава у Црној Гори“, каже Даниловић.

Као члан Уједињене Црне Горе и независна личност, борац за грађанску правду, има пуну подршку своје странке. Његово хапшење, према Даниловићевим речима, има за циљ да се покаже како учесници литија шире лажне вести.

„Свако од нас, без обзира на степен образовања, подједнако је забринут, а да су хтели да хапсе због лажних вести, мало би нам била три државна затвора. Колико је крваво опасних лажи било на рачун литија само у минулих двадесетак дана, на рачун људи који у њима учествују, од стране људи који су на државним функцијама? Само колико је зла, не само ширење панике, било у изјавама званичника, говори о томе да су они стварно у паници“, оцењује Даниловић.

Многи млади људи идентификују се са Брковићем, иако припадају различитим политичким покретима, али имају један циљ – да црногорско друштво постане слободно, додаје он.

„Осуђујући свим политичким бићем, али и као пријатељ то што се Миливоју догађа, поручујем да нисмо ми, нити је он они који шире панику и страх. У овој земљи, деценијама, панику и страх шире они који је лажу и живе на њен рачун. Не могу све да нас похапсе“, закључује Даниловић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала