ЕУ осудила одлуку САД о забрани путовања: Не ограничавајте већ сарађујте

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Европске уније у Бриселу
Заставе САД и Европске уније у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија осудила је одлуку америчког председника Доналда Трампа да у циљу заустављања ширења коронавируса на 30 дана уведе забрану путовања из Европе у САД, изјавили су председници Европског савета и Европске комисије Шарл Мишел и Урсула фон дер Лајен.

„ЕУ се не слаже са чињеницом да су САД одлуку о забрани путовања донеле једнострано и без консултација“, рекли су председници Европског савета и Европске комисије.

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лајен су у саопштењу поручули да је коронавирус „глобална криза“ која није лимитирана континетима и која захтева сарадњу, а не једностране потезе.

Челници најважњих ЕУ институција додали су да Унија предузима снажне акције у циљу спречавања ширења КОВИД-19.

Подсетимо, амерички председник Доналд Трамп привремено је обуставио путовања из делова Европе у САД на 30 дана, изузев из Велике Британије, под све већим притиском да предузме акцију због ширења коронавируса.

СЗО прогласила пандемију

Светска здравствена организација прогласила је пандемију коронавируса. У свету је до сада оболело 125.813 особа, преминуло је 4.607 људи, а оздравило 67.051. У Србији је до сада забележено 19 случајева обољевања.

Поред тога, утврђено је и да новчанице преносе вирусе, те је у неким земљама већ забрањено плаћање у готовини, а у Кини планирају дезинфекцију папирног новца.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала