Хаос у Формули један због коронавируса

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаПилоты команды "Феррари" Себастьян Феттель и Шарль Леклер принимают участие в гонке на 16-м этапе чемпионата мира по кольцевым автогонкам в классе "Формула-1" ВТБ Гран-при России 2019
Пилоты команды Феррари Себастьян Феттель и Шарль Леклер принимают участие в гонке на 16-м этапе чемпионата мира по кольцевым автогонкам в классе Формула-1 ВТБ Гран-при России 2019  - Sputnik Србија
Пратите нас
Трка Формуле један за Велику награду Аустралије доведена је у питање пошто се Мекларен повукао са ње јер им је један члан тима заражен коронавирусом.

После повлачења Мекларена, ситуација је нејасна и хаотична, а отворено је питање да ли ће трка, заказана за недељу, уопште бити одржана. Ако је и буде, на њој сигурно неће бити Мекларена, преносе светски медији.

На коронавирус је тестирано осам особа укључених у организацију трке у Аустралији, међу којима су и чланови тимова Мекларен и Хас. Сви су били негативни осим члана Мекларена. Он је сада у карантину, а здравствене власти су препоручиле да и други који су били у блиском контакту са њим, сада буду изоловани, због чега је Мекларен донео одлуку о повлачењу.

Рос Браун, спортски директор Формуле један, раније је изјавио да се трка на којој неки тим не буде учествовао због коронавируса, неће рачунати за део шампионата.

Из Формуле један су саопштили да координирају „наредне кораке са званичним институцијама“ и да им је „приоритет безбедност гледалаца, тимова и персонала“.

Са друге стране, возачи су подељени око тога да ли трка треба да буде одржана.

Тако је шестоструки шампион и возач Мерцедеса Луис Хамилтон изјавио да је повлачење Мекларена због коронавируса, за њега „шокантна информација“.

„Остатак спортског света је реаговао, НБА је прекинула такмичење, али Формула један не стаје. Ради се о забрињавајућој ствари, првенствено за људе овде, довели смо велики циркус у Аустралију. Знам да је новац краљ, али ради се о веома забрињавајућој ствари, бар за мене“, рекао је Хамилтон.

Супротно томе, возач Реноа Данијел Рикардо казао је да је „тркач у њему срећан што је у Аустралији, иако се није упознао са детаљима у вези са коронавирусом“.

Прочитајте још

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала