Кремљ: Парада у Москви се за сада не отказује

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаРакетни системи "Бук-М2" на војној паради на Црвеном тргу у Москви
Ракетни системи Бук-М2 на војној паради на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да се за сада не разматра могућност отказивања параде поводом 75. годишњице Дана победе у Москви 9. маја.
„За сада не. Припреме се настављају. Пратимо ситуацију“, одговорио је Песков на питање да ли се разматра могућност отказивања Параде победе у Москви због ситуације са ширењем коронавируса.

У четвртак је објављено да је председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев отказао војну параду у Нур Султану поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату како би се спречило ширење коронавируса.

Парада у част 75. годишњице победе у Другом светском рату биће одржана 9. маја 2020. у Москви. Позиви на параду упућени су америчком председнику Доналду Трампу, британском премијеру Борису Џонсону, председнику Државног савета Северне Кореје Ким Џонг Уну, лидерима земаља Заједнице Независних држава (ЗНД) и Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и европским лидерима. Међу онима који су потврдили своје учешће на свечаностима су лидери Индије, Кубе, Француске, Чешке, Венецуеле, Белорусије, Јерменије и Бугарске. Амерички председник раније је саопштио да неће моћи да дође у Москву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала