Повећава се број оболелих од коронавируса; Русија затвара границе за држављане Италије

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЛекари на аеродрому Шереметјево
Лекари на аеродрому Шереметјево - Sputnik Србија
Пратите нас
У Русији је у протеклом дану забележено шест нових случајева коронавируса. Власти Русије су донеле одлуку да привремено обуставе прелазак руских граница за држављане Италије због ризика од ширења болести.

„Федерална служба безбедности Русије ће од 13. марта привремено обуставити прелазак граница Русије за држављане Италије, који улазе у земљу у циљу учења, рада, или из приватних, туристичких и транзитних разлога“, наводи се у саопштењу које је објављено на сајту владе Русије.

Поред тога, на територију Русије неће моћи да уђу ни страни држављани и лица без држављанства, која долазе из Италије, са изузетком држављана земаља-чланица Евроазијског економског савеза, посада летелица, чланова званичних делегација и лица, које имају стално пребивалиште у Русији.

Од шест нових случајева коронавируса, четири су забележена у Москви, и по један у Калињинграду и Краснодарском крају, саопштено је из руског оперативног штаба.

Режим повећане приправности у Московској области

Телевизија „Звезда“ преноси да је у Московској области због ширења епидемије уведен режим повећане приправности.

У документу гувернера те области Андреја Воробјова се наводи да се одлажу сви догађаји који предвиђају учешће више од 5.000 људи. Власти саветују послодавцима да пређу на режим рада од куће.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала