Прекинути Аба лига, Евролига и Еврокуп у кошарци због коронавируса

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСудија са пиштаљком на мечу Евролиге
Судија са пиштаљком на мечу Евролиге - Sputnik Србија
Пратите нас
Евролига и Еврокуп у кошарци, у којима се такмиче кошаркаши Црвене звезде и Партизана, привремено су прекинути због коронавируса, саопштено је на званичном сајту Евролиге.

„Евролига је пажљиво пратила развој догађаја у вези са коронавирусом и растуће ризике за све учеснике утакмица, као и уведене рестрикције и препоруке здравствених организација у борби за спречавање ширења вируса. Због свега тога, немогуће је одржати регуларност такмичења, али и сачувати здравље и безбедност учесника и гледалаца. Зато смо, у договору са клубовима, одлучили да привремено суспендујемо такмичење у Евролиги, Еврокупу и омладинским такмичењима“, саопштено је из Евролиге.

И Регионална кошаркашка лига АБА суспендовала је сва такмичења до даљњег због коронавируса и заштите играча, тренера, званичника и навијача, саопштено је на сајту такмичења.

То значи да се неће играти последње коло лигашког дела, плеј-оф АБА лиге, као ни остала такмичења под окриљем регионалне лиге - АБА 2 и АБА У19.

Како се наводи, АБА лига ће у зависности од развоја ситуације и у договору са клубовима доносити даље одлуке.

Такође је и Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) саопштила је да ће привремено бити прекинута сва такмичења под њеном ингеренцијом због ситуације са коронавирусом.

„С обзиром на садашњу ситуацију ширења болести изазваних коронавирусом и како бисмо заштитили здравље и сигурност играча, тренера, судија и гледалаца, ФИБА је одлучила да прекине сва такмичења почевши од 13. марта. ФИБА ће наставити да прати ситуацију на дневној бази и доносиће одлуке о томе постоји ли могућност за наставак појединих такмичења“, стоји у саопштењу ФИБА.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала