Произвођач најскупљих аутомобила на свету одустаје од традиције дуге скоро 100 година /видео/

CC0 / Pixabay / Бугати аутомобили
Бугати аутомобили - Sputnik Србија
Пратите нас
Модели од глине важан су део дизајнирања аутомобила, још од пре готово сто година, а сада „Бугати“, произвођач неких од најскупљих аутомобила света, потпуно одустаје од њих и прелази на искључиво рачунарско дизајнирање.

Дизајнирање аутомобила уз помоћ модела од глине заживело је још крајем двадесетих година 20. века.

Захваљујући моделима од глине, дизајнери и инжењери могу да виде у реалности оно што су замислили и да измене дизајн уколико примете неке мањкавости, пре него што аутомобил уђе у производњу.

Међутим, „Бугати“, који производи изузетно скупе аутомобиле, али је познат и по дизајну својих возила, решио је да одустане од модела од глине и потпуно се преоријентише на израду у виртуелном свету, преноси енглески часопис „Аутокар“.

То је изјавио Аким Аншајт, шеф дизајнерског одсека „Бугатија“, компаније коју су основали Италијани, седиште јој је у Француској, а сада послује у склопу концерна „Фолксваген“.

Постепени прелазак са модела од глине на рачунарско моделовање почео је још 2016, а сада ће модели од глине бити потпуно избачени, рекао је он.

CC0 / Pixabay / Бугати аутомобили
Произвођач најскупљих аутомобила на свету одустаје од традиције дуге скоро 100 година /видео/ - Sputnik Србија
Бугати аутомобили

Како је додао, дизајн у виртуелној реалности доноси бројне предности - „бржи је, јефтинији и прецизнији“, навео је Аншајт.

„Нису вам више потребне гомиле глине и огромни студији за дизајн. Довољан је компјутер и опрема за виртуелну реалност. Уместо прављења или мењања модела од глине, инжењери и дизајнери то сада могу да ураде готово одмах у виртуелном свету“, рекао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала