САД смањују број војника на војним вежбама НАТО-а „Бранилац Европе 2020"

CC BY 2.0 / US Embassy Kabul Afghanistan / Naturalization CeremonyАмерички војник са заставицом САД
Амерички војник са заставицом САД - Sputnik Србија
Пратите нас
САД смањују број својих војника који ће учествовати на војним вежбама НАТО-а „Бранилац Европе 2020“ (Defender Europe -2020) због епидемије коронавируса, саопштила је Европска команда САД (Еуком).

„Након детаљног анализирања војних вежби 'Бранилац Европе 2020' у светлу актуелне епидемије коронавируса унећемо измене тако што ћемо смањити број војника из САД који учествују у вежбама. Активности повезане с тим војним вежбама биће прилагођене на одговарајући начин. Ми ћемо тесно сарађивати са савезницима и партнерима како би постигли наше најприоритетније циљеве тих вежби“, наводи се у саопштењу за  прес-службе.

Наводи се да ће смањењем броја својих снага на војним вежбама Америка дати допринос спречавању ширења коронавируса.

Финални део војних вежби НАТО-а „Бранилац Европе 2020“ одржаће се од 20. априла до 20. маја на територији Немачке, Пољске и појединих балтичких земаља. Првобитно је било планирано да у вежбама учествује 37.000 војника из 18 земаља.

Како је раније изјавио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, „то ће бити највеће распоређивање америчких трупа у Европи у последњих 25 година“.

Руско Министарство спољних послова поручило је земљама НАТО, које планирају вежбе „Бранилац Европе-2020“ (Defender Europe -2020) на граници РФ, да размисле  о последицама агресивног деловања које подижу напетост у региону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала