Београд: Донете нове мере за заштиту од коронавируса

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПутник на аеродрому Шереметјево у Москви
Путник на аеродрому Шереметјево у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Нове мере подразумевају: нема окупљања, дезинфекција аутобуса, без уласка на предња врата, у такси само на задње седиште, неће бити концерата, биоскопских и позоришних представа. Ресторани и даље могу да раде, али не и ноћни клубови.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је за Радио Београд 1 да је град почео да примењује конкретне мере за борбу против ширења коронавируса, у складу са препорукама Владе Србије. Неће бити јавних окупљања, а највећи број мера односи се на јавни градски превоз.

Забрањени јавни скупови са више од 100 људи у затвореним просторима.

То значи, каже Весић, да до даљег неће бити концерата, биоскопских и позоришних представа. Ресторани и даље могу да раде, али не и ноћни клубови.

© Fotolia / Peych_pДо даљег без концерата, биоскопских и позоришних представа.
Београд: Донете нове мере за заштиту од коронавируса - Sputnik Србија
До даљег без концерата, биоскопских и позоришних представа.

Омогућено је снабдевање малопродајних објеката и апотека током читавог дана.

На 30 дана је либерализована одлука по којој је снабдевање објеката било дозвољено само у термину од седам сати увече до седам сати ујутру. Та мера је уведена како би грађани у сваком тренутку могли да се снабдеју потребним намирницама.

Додатна дезинфекција аутобуса, без улазака на предња врата

Неколико мера односи се на јавни превоз. Запослени ће морати свакодневно на почетку и завршетку рада да дезинфикују возила.

На крају дана аутобуси ће се додатно проветравати, а током вожње прозори би требало да буду отворени. На свакој окретници додатно ће се дезинфиковати врата, рукодржачи и валидатори - места на којима би могли да се скупљају вируси.

На приградским линијама забрањује се улаз на предња врата како би се заштитили возачи.

Весић је најавио да ће током дана у свим аутобусима бити истакнути плакати са упутствима грађанима како би требало да се понашају у јавном превозу а биће дељени и леци са упутствима.

Такси возачи су дужни да свакодневно дезинфикују своја возила. Возила за која инспекција процени да нису довољно очишћења биће искључена из саобраћаја. Препорука је и да таксисти путнике возе искључиво на задњем седишту.

Почињу са радом кол-центри

Од данас у свим општинама почињу да раде кол центри.

На телефоне који ће данас бити објављени моћи ће да се јаве сви грађани, нарочито старији суграђани којима је потребна било која врста помоћи. Грађани ће моћи да се јаве ако су им неопходне намирнице, лекови или нека друга помоћ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала