У сектору туризма угрожено 50 милиона радних места

© Sputnik / Јована ВукотићШтанд Србије на Сајаму туризма у Москви
Штанд Србије на Сајаму туризма у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Светски савет за путовања и туризам (World Travel & Tourism Council, WTTC) саопштио је да је 50 милиона радних места у сектору путовања и туризма угрожено због глобалне пандемије коронавируса, наводи се на њиховом сајту.
„Подаци ВТТЦ-а показују да епидемија ковид-19 има велики утицај на сектор 'Путовања и туризам'. Анализа показује да је у том сектору угрожено око 50 милиона радних места у свету“, наводи се у саопштењу председнице и главне извршне директорке ВТТЦ-а Глорије Гаваре.

Последњи подаци Савета указују да се број путовања 2020. године у целом свету може смањити за 25 одсто, што може довести до смањења броја радних места за 12-14 одсто.

„Епидемија коронавируса представља озбиљну претњу за ту сферу у целини, за оне који раде на том пољу, као и за оне који желе да путују“, рекала је она.

Након консултације са другим организацијама, које се наве туризмом и путовањима, ВТТС предлаже низ мера, које је неопходно предузети да се обезбеди брзо оживљавање сектора након што ситуација са коронавирусом буде под контролом. Међу предложеним мерама су поједностављење процеса издавања виза, мања цена виза, као и активна употреба нових технологија приликом контроле на границама.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала