Директор гимназије у Чачку за Спутњик: Постоји ризик од појаве короне у школи

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia / Гимназија у Чачку
Гимназија у Чачку - Sputnik Србија
Пратите нас
Нема потврде да је било који ученик у гимназији у Чачку заражен коронавирусом али ризик још постоји јер су ђаци били у додиру са особом која је позитивно тестирана.

Ово је изјавио за Спутњик Иван Ружичић, директор Гимназије у Чачку у којој је настава од данас обустављна. Разлог је превентивне природе јер су ученици неколико одељења на рођенданској прослави били у контакту са особом за коју се испоставило да има коронавирус.

„Јуче око 17 часова један одељенски старешина и један родитељ нашег ученика обавестили су ме да је у суботу била прослава 18. рођендана на коме су били и ученици наше школе и да је ту била једна особа код које је у среду потврђено да је заражена коронавирусом. Тако да је тај родитељ веома одговорно о свему обавестио мене и Завод за јавно здравље у Чачку. И ја сам синоћ упутио поруку да би сви ти ученици који су били у директном или индиректном контакту са том особом требало да буду у изолацији и да не долазе у школу“, каже Ружичић за Спутњик.

У гимназији у Чачку завладала паника 

Он истиче да је у четвртак завладала паника међу ученицима и родитељима због овог догађаја, те да је на основу јутрошњег пресека стања о присутности ученика утврђено да више од половине није дошло у школу.

„Као директор школе јутрос сам донео одлуку да се сви ученици врате кућама, и о томе сам одмах обавестио Министарство просвете као и градоначелника града Чачка. Тако да су сви ученици добили поруку да наставе неће бити данас ни у другој смени, а да треба да прате медије о томе шта ће се дешавати у понедељак на новоу града и целе државе“, објашњава директор чачанске Гимназије. 

Он прецизира и да је Завод за јавно здравље добио списак свих ученика који су били на рођендану и да он даље предузима све мере у овом случају.

Ради се о старијој особи која је допутовала из Немачке како би присуствовала  рођендану. Симптоми вируса код њега су се испољили тек након прославе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала