Митрополија црногорско-приморска: Литије се привремено обустављају

© Фото : Спутњику уступио Марко КовачевићЛитија у Никшићу
Литија у Никшићу - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска саопштила је да се литије у Црној Гори привремено обустављају због опасности од ширења коронавируса.

Саопштење преносимо у целини:

Обавештавамо православне вернике и све људе добре воље – учеснике крстоносних литија – да ће Митрополија Црногорско-Приморска као одговорна духовна институција којој је на духовно старање повјерен православни народ Божји испоштовати одлуку надлежних државних органа у вези пријетеће епидемије. С тим у вези, Митрополија ће до престанка тих мјера привремено обуставити одржавање литија четвртом и недјељом, али ћемо се молити Богу Исцјелитељу сваке болести и немоћи за здравље свих у Црној Гори и исцјељење обољелих у свијету. О даљим корацима вјерници и јавност ће бити благовремено обавијештени.

На крају, вјернима и свима људима добре воље упућујемо ријечи утјехе и охрабрења уз подсјећање да су се кроз историју Цркве и људског рода појављивале бројне и сличне овој епидемије и болести, али да су оне са молитвом и Божјом помоћи превазилажене и исцјељиване. Нема никакве сумње да ће тако бити и овога пута.

Прочитајте још: 

- Влада Црне Горе: Од понедељка забрана јавних окупљања и прекид наставе

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала