Наша будућност у нашим рукама: Порука Крима за шесту годишњицу референдума

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаКонцерт у част 5. годишњице поновног уједињења Крима са Русијом
Концерт у част 5. годишњице поновног уједињења Крима са Русијом - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеста годишњица припајања Крима Руској Федерацији биће обележена уз мото „Наша будућност – у нашим рукама“, изјавио је министар за унутрашњу политику тог руског полуострва Михаил Афанасјев.

Како је рекао, одлука да се изабере ова парола није случајна, будући да она симболизује свесну одлуку Кримљана усвојену пре шест година на референдуму, а такође и резултате које је република остварила заједничким напорима док се налазила у саставу Русије.

Тај мото је такође симбол спремности да се будућност гради са целом земљом, укључујући и учешће у гласању за измене Устава Руске Федерације.

Обележавање шесте годишњице припајања Крима Русији биће одржано од 16. до 18. марта. Првог дана биће одржана церемонија полагања цвећа на споменик „Народној побуни свих времена“, а затим ће уследити отварање изложбе фотографија, дечјих цртежа и ручних радова, као и свечани састанак у Кримском парламенту.

Крим је постао део Русије у марту 2014. године након референдума одржаног после државног преврата у Украјини. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља.

Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено, али Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала