Помпео оптужио Русију да тргује са Венецуелом упркос санкцијама

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Уђи у базу фотографијаРосњефт
Росњефт - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је да је ћерка-компанија руске државне нафтне компаније „Росњефта“ – „ТНК трејдинг интернешнал“ којој су САД увеле санкције, само у јануару купила 14 милиона барела венецуеланске нафте.

Према његовим речима, „ТНК Трејдинг интернешнал“ преузела је трговину са Венецуелом коју је претходно водила друга подружница „Росњефта“ – „Росњефт Трејдинг“, а која је такође пала под америчке санкције.

После скорашњег увођења на санкциони списак, „Росњефт Трејдинг ТНК“ је директно покушала да помогне „Росњефт Трејдингу“ да избегне америчке санкције. Швајцарска компанија „ТНК“ је подружница руске државне нафтне компаније „Росњефт“. Након што је „Росњефт Трејдинг“ уведен на санкциони списак 18. фебруара 2020. уследиле су промене у рапоређивању венецуеланске нафте из „Росњефт Трејдинга“ у „ТНК“. Само у јануару 2020. године компанија „ТНК“ добила је око 14 милиона барела сирове нафте од (венецуеланске државне нафтне компаније) „ПДВСА“, рекао је Помпео.

Он је позвао друге земље да такође изврше притисак на венецуеланске власти.

„САД ће, у координацији са међународним партнерима, наставити да повећавају притисак на (венецуеланског председника Николаса) Мадура, као и на оне који му помажу“, истакао је Помпео.

Подсетимо, Министарство финансија САД саопштило је да су САД увеле санкције због још једној ћерки-компанији руске државне нафтне компаније „Росњефта“ – „ТНК трејдинг интернешнал“ са седиштем у Швјацарској.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала