За разлику од осталих, Спутњик извештава о литијама - то смета властима

© Sputnik / Радоје ПантовићРадијски студио Спутњика Србија у Београду.
Радијски студио Спутњика Србија у Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Власт у Подгорици би, изгледа, била најзадовољнија да нико не извештава о ситуацији у Црној Гори и литијама које се већ месецима дешавају  у знак протеста због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић овом оценом је прокоментарисао изјаву министра одбране Црне Горе, Предрага Бошковића, да је новинска агенција Спутњик „ударна песница у кампањи дезинформисања јавности".

Бошковић је за босански портал „Авангарда“  изјавио да би „искључити Русију из свега што се догађа у Црној Гори била неопростива грешка“, а руски Спутњик је назвао „ударниом песницом кампање дезинформација и лажних вести које се на дневној основи пласирају о држави Црној Гори“.

CC0 / Pixabay / Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић је изјавио да је руска новинска агенција Спутњик „ударна песница у кампањи дезинформисања јавности".
За разлику од осталих, Спутњик извештава о литијама - то смета властима  - Sputnik Србија
Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић је изјавио да је руска новинска агенција Спутњик „ударна песница у кампањи дезинформисања јавности".

Црногорске власти би најрадије да о литијама нико не извештава

Радомировић, међутим, сасвим другачије од Бошковића гледа на ствари.

Добро је што Спутњик извештава о томе као једна од ретких редакција у Србији која се редовно бави тим питањем за разлику од већине наших медија који игноришу оно што се дешава у Црној Гори. Мени је просто невероватно да, осим РТС-а, ниједан српски медиј није послао неког специјалног извештача у Црну Гору свих ових месеци“, каже председник УНС-а за Спутњик.

По његовој оцени, власти у Црној Гори би највише волеле да нико не извештава о литијама и тамошњим збивањима па јој, како каже, сметају и они малобројни медији који о томе озбиљно и професионално извештавају.

„Ово је заиста једна чудна изјава, али колико знам било је сличних изјава у вези са руским медијима и у Западној Европи када су извештавали о нечему о чему су медији у тим земљама пропуштали да извештавају или нису извештавали у толикој мери“, напомиње Радомировић за Спутњик. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала