У Сирији почео са радом руско-турски центар за патролирање

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаОклопна возила војне полиције Русије патролирају на североистоку Сирије
Оклопна возила војне полиције Русије патролирају на североистоку Сирије - Sputnik Србија
Пратите нас
У Сирији је почео са радом заједнички центар за сарадњу са турском страном у циљу гаранције примирја и заједничког патролирања, саопштио је шеф руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији, контраадмирал Олег Журављов.

„Почео је са радом заједнички координациони центар за сарадњу са турском страном у циљу гаранције примирја и заједничког патролирања“, рекао је он.

Истиче се да су инжењери у оквиру припрема за руско-турско патролирање на траси М4 извиђали маршруте патролирања: Саракиб-Нијраб-Мсибин-Нијраб-Саракиб.

Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Путин и Ердоган задовољни: Драстично смањење тензија у Идлибу

Журављов је додао да у зони деескалације у Илдибу у протеклом дану нису забележни напади незаконитих оружаних формација, које су под контролом Турске.

Руски центар за помирење зараћених страна позива команданте незаконитих оружаних формација да одустану од оружаних провокација и да крену путем решавања сукоба мирним путем у областима, које су под њиховом контролом.
Раније је руско Министарство одбране изузетно позитивно оценило преговоре са Турском по питању сиријског Идлиба који су одржани у Анкари.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала