Илон Маск за недељу дана изгубио 5,5 милијарди долара

© AP Photo / Susan WalshДиректор компаније "Тесла" Илон Маск
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор компаније „Тесла“ Илон Маск, који панику због коронавируса назвао глупошћу, изгубио је 5,5 милијарди долара због нестабилности на берзи, објавио је магазин „Форбс“.

Маск је на свом налогу на Твитеру написао да је „паника везана за коронавирус глупа“.

Милијардер је, такође, својим радницима у „Спејсиксу“ рекао да је већа шанса да погину у аутомобилској несрећи него да умру од коронавируса.

​Прошла недеља није била лака и не само за Илона Маска. Како наводи часопис „Форбс“, у протеклих недељу дана десет највећих милијардера света изгубило је око 76,4 милијарде долара.

Међу онима који су претрпели озбиљне губитке је и председник групе компанија ЛВМХ Бернар Арно, који је „осиромашио“ за 14 милијарди долара и оснивач и бенефицијар холдинга „Индитекс“ (који поседује бренд Зара) Амансио Ортега, који је изгубио 12,8 милијарди долара.

Директор „Амазона“ Џеф Безос успео је да задржи титулу најбогатијег човека на свету, упркос губицима већим од шест милијарди долара. Тренутно се његово богатство процењује на 110,5 милијарди долара.

Земље ОПЕК+ нису успеле 6. марта да се договоре ни о промени параметара трансакција за смањење производње нафте нити о његовом продужетку. Због тога се од 1. априла укидају ограничења за производњу нафте у земљама-учесницама ранијег савеза. Овај фактор је заједно са вестима о ширењу коронавируса изазвао колапс на нафтном и другим тржиштима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала