Руска војска патролира сиријским Идлибом

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаПатрола војне полиције Русије у провинцији Идлиб
Патрола војне полиције Русије у провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војска упутила се према месту почетка заједничке патроле са Турском на делу ауто-пута М-4 у сиријској провинцији Идлиб.

У првој заједничкој патроли 15. марта учествоваће вод војне полиције у оклопним возилима. Рад војске обе земље координираће заједнички руско-турски координациони центар.

Патрола ће се кретати ауто-путем М-4 из села Трумба (два километра западно од Саракиба). Како би се обезбедило кретање, направљен је безбедносни коридор широк шест километара северно и јужно од ауто-пута.

Заједничка патрола не само што би требало да обезбеди кретање цивила на значајном ауто-путу М-4 (Латакија-Алеп), већ и да гарантује да се оружани сукоб у региону не обнови.

У Москви су 5. марта одржани преговори председника Русије и Турске, Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана, у вези са погоршањем ситуације у сиријској провинцији Идлиб. Након састанка усвојен је заједнички документ. Стране су потврдиле своју посвећеност „Астанском формату“ и објавиле увођење режима прекида ватре од петка у поноћ. Такође је договорена заједничка патрола ауто-путем М-4.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш изјавио је да руско-турски договори треба да доведу до сталног прекида ватре у Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала