Патријарх позвао грађане да слушају савете стручњака

© Sputnik / Дејан СимићПатријарх Иринеј и Александар Вучић
Патријарх Иринеј и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Патријарх СПЦ Иринеј позвао је вернике и све грађане Србије, после састанка са председником Александром Вучићем, да буду дисциплиновани и слушају савете стручњака по питању коронавируса и истакао да једино тако можемо да победимо то велико искушење.

Патријарх је казао да коронавирус хара по читавом свету и да ће СПЦ дати свој допринос у борби са том болести.

„Ако се буде слушало шта кажу стручњаци онда ће то имати свог ефекта. И ми као Црква учинићемо све да нашем народу представимо страхоту коју може овај вирус да изазове“, навео је Иринеј.

Како је рекао, коронавирус још није достигао свој врхунац, али је на путу и да га можемо зауставити само дисциплином и слушањем стручњака.

Патријарх је позвао цркву и све верне да буду дисциплиновани и да прихвате све што се предлаже, у свом личном интересу.

Живот је нешто највеће и најважније у нашем битисању. Тај дар божји морамо чувати. Ми ћемо се молити Богу, јер верујемо да молитва може много да помогне“, рекао је патријарх Иринеј.

Поглавар СПЦ је истакао да ће и у самој Цркви бити спроведена дисциплина, што ће, уверен је, имати ефектат и значај.

„Остаје да будемо дисциплиновани, да слушамо шта се предлаже. То је једини начин да се одупремо овом великом искушењу“, рекао је патријарх Иринеј.

Државни врх о коронавирусу

Разговор са поглаваром СПЦ један је у низу данашњих састанака председника Републике, пре него што у 20 сати, како је најављено, саопшти које ће мере предузети, у складу са уставним овлашћењима, а у циљу сузбијања ширења коронавируса.

Након састанка са патријархом, а пре обраћања јавности, председник ће од 19 сати председавати састанком Кризног штаба за сузбијање коронавируса и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица по привреду, а затим ће се обратити јавности.

Раније данас, председник и премијерка Ана Брнабић састали су се са представницима Министарства одбране, Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, безбедносних служби, града Београда и других институција које учествују у борби против коронавируса.

Такође, Вучић је јутрос у Београду са мађарским премијером Виктором Орбаном разговарао о сарадњи и солидарности у борби против коронавируса.

Данашњи низ састанака уследио је након што је Вучић синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије коронавируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала