Москва нема званично обавештење да је Индонезија одустала од куповине Су-35

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-35С полеће са писте аеродрома у Приморском крају Русије
Вишенаменски ловац Су-35С полеће са писте аеродрома у Приморском крају Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија није добила званично обавештење од Индонезије да одустаје од куповине 11 Су-35, изјавио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитриј Шугајев у интервјуу за ТВ станицу „Русија 24“.

Он је на тај начин оповргао писање агенције Блумберг према којем је администрација америчког председника Доналда Трампа изнудила од индонежанских власти да одустану од тог уговора, чија вредност премашује милијарду долара.

„Никаквог званичног одустајања нема, нико нам није послао никакав папир нити је усмено рекао тако нешто, тако да мислим да је реч о непровереној информацији. Надамо се да ће уговор бити реализован“, рекао је Шугајев.

Према писању америчке агенције, која се позива на неименовани извор, САД су обавестиле Индонезију о могућим санкцијама у случају реализације уговора.

У Стејт департменту су одбили да коментаришу ту информацију, али су америчке дипломате подсетиле да Вашингтон позива савезнике да не сарађују на војно-техничком нивоу са Русијом, јер би у противном Америка могла да уведе санкције.

Шугајев је у интервјуу рекао и да је Русија прошле године потписала уговоре о оружју у вредности од 17 милијарди долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала