Настава преко телевизије: Познато кад „звони” и какав је распоред часова

© Tanjug / Michael Cramer FollowЧитаво човечанство, посебно његов најцивилизованији део, сада се сусреће са врло озбиљним проблемом — деца све чешће слушају телевизор него маму и тату и чешће комуницирају са геџетима него са живим људима.
Читаво човечанство, посебно његов најцивилизованији део, сада се сусреће са врло озбиљним проблемом — деца све чешће слушају телевизор него маму и тату и чешће комуницирају са геџетима него са живим људима. - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је распоред часова за наставу на даљину, која почиње од уторка на РТС 3 и РТС Планети, за ученике од првог до осмог разреда основне школе.

Настава ће бити емитована шест дана у недељи, часови ће трајати по пола сата, а ученици од првог до седмог разреда имаће по два часа дневно, док ће ученици осмог разреда имати три часа дневно.

Од првог до четвртог разреда

На сајту распореднаставе.гов.рс објављено је да ће часови за ученике првог разреда бити емитовани од 8.05 до 9 сати, а према распореду прваци ће у уторак, среду, петак и суботу имати по један час српског језика и математике, а у четвртак математику и Свет око нас.

Ученици другог разреда имаће наставу од 9.10 до 10.15 сати, а њихов распоред часова је исти као за прваке.

За трећи разред настава ће се одвијати од 10.20 до 11.25 сати, а ученици ће у уторак, среду, петак и суботу имати по један час српског језика и математике, а у четвтак математику и природу и друштво.

Ученици четвртог разреда наставу ће пратити од 11.30 до 12.35 часова, а њихов распоред је исти као за ученике трећег разреда.

Од петог до осмог разреда

За ученике петог разреда термин за наставу је од 12.40 до 13.45 часова и они ће у уторак и среду имати по један час српског језика и математике.

CC0 / / Учионица
Настава преко телевизије: Познато кад „звони” и какав је распоред часова - Sputnik Србија
Учионица

Петаци ће у четвртак имати час математике и географије, у петак српски језик и биологију, а у суботу математику и историју.

Настава за ученике шестог разреда предвиђена је од 13.50 до 14.55 часова и они ће у уторак, среду и суботу имати по један час српског језика и математике, док ће у четвртак имати математику и физику, а у петак српски језик и биологију.

Ученици седмог разреда наставу ће пратити од 15 до 16.05 часова и они ће у уторак и среду имати по један час српског језика и математике, у четвртак математику и хемију, у петак српски језик и физику, а у суботу математику и биологију.

Часови за ученике осмог разреда биће емитовани од 16.10 до 17.50 часова и они ће у уторак имати математику, српски језик и физику, а у среду српски језик, математику и историју.

Осмаци ће у четвртак имати математику, српски језик и биологију, у петак српски језик, математику и географију, а у суботу математику, српски језик и хемију.

Учење на даљину у основним и средњим школама уводи се пошто је обустављена редовна настава после проглашења ванредног стања у Србији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала