Милиони Кинеза реаговали на Вучићеву поруку: У мислима смо са Србијом

© AP Photo / Ng Han Guan, FileКинези испред кинеске заставе
Кинези испред кинеске заставе - Sputnik Србија
Пратите нас
На поруку председника Александра Вучића, коју је објавио на Инстаграму и у којој је поручио да од Кине тражи помоћ у виду заштитне опреме и у којој се захвалио на свему грађанима Кине и председнику Си Ђинпингу, реаговали су бројни кинески држављани.

У порукама испод објаве, грађани Кине су написали да су у мислима са Србијом, да саосећају са грађанима Србије и послали су бројне поруке подршке, преноси Танјуг.

„Вољни смо да подржимо Србију“, „Стара изрека каже када пријатељу треба помоћ, прави пријатељ ће му помоћи“, „Помоћи ћемо вам и желимо то, јер смо пријатељи“, „Ми Кинези смо увек уз Србију“, „Заједно смо“, „Пребродићемо ово заједно и посетићемо вашу земљу чим се ствари побољшју“, само су неке од порука које су написали грађани Кине.

Позив председника Србије кинеском председнику Си Ђинпингу да помогне Србији је само у току јучерашњег дана видело  500 милиона људи.

Дописница кинеске телевизије ЧТВ из Београда рекла је да је та вест у понедељак била друга по читаности на апликацији Вејбо, са 330 милиона читалаца и 72.000 порука.

Вучић је у недељу увече на конференцији за новинаре рекао да је упутио писмо председнику Кине, кога је назвао „братом“ и „пријатељем“ Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала