Русија привремено обуставља издавање виза странцимa

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Дипломатска представништва Русије ће привремено обуставити издавање виза странцима, укључујући и електронске визе, пише у саопштењу портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове.

Из руског Министарства спољних послова подсећају да је влада РФ у циљу спречавања ширења коронавирусне инфекције одлучила да од 18. марта до 1. маја привремено ограничи улазак у Русију страним држављанима и лицима без држављанства, укључујући и лица с територије Републике Белорусије, као и белоруске држављане.

Истовремено, Захарова је истакла да се наведена ограничења не односе на акредитоване или именоване сараднике дипломатских представништава и конзуларних представништава страних држава, међународних организација и њихових заступништава, као и осталих званичних представништава страних држава у Русији и чланова њихових породица.

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Русија привремено обуставља издавање виза странцимa - Sputnik Србија
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви

Она је још нагласила да се мере такође не односе ни на возаче аутомобила међународног саобраћаја, посаде авиона, морских и речних бродова, возова и локомотивних бригада међународног железничког саобраћаја. Поменутим мерама, према Захаровој, не подлежу ни чланови званичних делегација, лица која имају дипломатске, службене, као и обичне појединачне визе, издате услед смрти блиских рођака, као ни лица са сталним боравком на територији Руске Федерације и лица која су у транзиту преко ваздушних граничних прелаза.

Подсетимо, због пандемије коронавируса, коју је Светска здравствена организација прогласила 11. марта, у више од 140 земаља света до сада је заражено више од 183 хиљаде људи, више од 79 хиљада особа је оздравило, а преко 7 хиљада људи је умрло.

У Русији је, према последњим подацима, потврђено 93 случаја заразе вирусом короне.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-1.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала