Светска здравствена организација шаље помоћ Србији

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографија Светска здравствена организација
 Светска здравствена организација  - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адхан Гебрејезус изјавио је да ће СЗО упутити неопходну помоћ Србији у борби против коронавируса, у складу са расположивим ресурсима.

Он је у телефонском разговору са министром спољних послова Ивицом Дачићем рекао да је свету данас више него икада неопходна солидарност јер се ради о проблему који погађа све и могуће га је превазићи само заједничким деловањем.

Дачић је у разговору похвалио активности СЗО у настојању да се помогне свим државама које су захваћене глобалном пандемијом вируса КОВИД-19, као и на помоћи организације Србији, посебно у виду тестова за детекцију вируса, што ће бити од велике важности за спречавање раста броја оболелих у нашој земљи, саопштило је Министарство спољних послова.

Он је упознао генералног директора са актуелном ситуацијом и активностима које Влада Србије предузима у циљу заштите свог становништва.

© Фото : Министарство спољних послова/OGNJEN STEVANOVICМинистар Дачић је упознао генералног директора СЗО са актуелном ситуацијом и активностима које Влада Србије предузима у циљу заштите свог становништва
Светска здравствена организација шаље помоћ Србији - Sputnik Србија
Министар Дачић је упознао генералног директора СЗО са актуелном ситуацијом и активностима које Влада Србије предузима у циљу заштите свог становништва

Изразио је бојазан да би раст броја оболелих у наредном периоду могао да доведе до недостатка неопходне медицинске опреме, тестова за детекцију вируса и деизнфекционих средстава и замолио генералног директора да СЗО Србији упути неопходну помоћ.

Дачић и генерални директор Гебрејезус, дугогодишњи пријатељи из времена када је Гебрејзус био министар спољних послова Етиопије, договорили су се да остану у сталном контатку како би уз помоћ и подршку Светске здравствене организације, Србија, као и остале погођене земље у најбржем року победиле ову опаку болест, преноси Танјуг.

После разговора генерални директор СЗО се на свом Твитер налогу захвалио министру Дачићу на позиву и истакао да ће СЗО подржати Србију у борби против корона вируса.

Прочитајте још:

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала