Стиже „Ајфон 12“, а ево шта се прича о његовом изгледу, бојама и перформансама /видео/

© Фото : screenshot/YTАјфон 12
Ајфон 12 - Sputnik Србија
Пратите нас
Иак је „Епл“ представио свој трио модела „ајфон 11“ пре само пет месеци, гласине су се већ појавиле на хоризонту - шпекулације о предстојећим моделима „ајфона 12“, „12 про“ и „12 макс“. Међутим, један фактор може у великој мери утицати на успех следеће серије „ајфон“ телефона, а то је коронавирус.

„Еплови“ добављачи у Кини већ су искључени или раде у ограниченом капацитету, што би могло утицати на залихе у септембру, као и продају. Директор „Епла“ Тим Кук упозорио је инвеститоре да компанија ове године можда неће испунити своје циљеве за други квартал. У суботу је компанија затворила све своје продавнице изван Кине.

Фотографија Габријеле Циглиjано, која је освојила главну награду на фото-конкурсу „Ајфон фотографи авордс 2019“ - Sputnik Србија
Уметност са длана: Најбоље фотографије направљене „ајфоном“

Без обзира на то, проћи ће пуно месеци док се не приближимо предвиђеном изласку „ајфона 12“ овог септембра. Поред тога што је можда увео 3Д дубински сензор својим задњим камерама, као и нове величине екрана, појавиле су се шпекулације да ће „Епл“ са закашњењем укључити функцију која ће телефон учинити конкурентним: . Ово има смисла узимајући у обзир да је њихов главни супарник, „Самсунг“, ове године лансирао три нова 5Г телефона, „Галакси С20“, „С20 плус“ и „С20 ултра“.

Постоји такође шанса да ће „Епл“ лансирати дуго очекивани наставак „ајфона СЕ-а“ (познат као „ајфон 9“ или „ајфон СЕ 2“) и раније ткоом године, пише „Си нет“.

„Ајфон 11“ и „12“ могли би изгледати врло слично

Сваке друге године „Епл“ најчешће прави значајне козметичке промене својих модела како би освежио изглед телефона – на задовољство купаца. Међутим, према извештају јапанског новинара Мака Отакаре, који се позива на неименованог кинеског добављача, „ајфон 12“ изгледаће врло слично као и „ајфон 11“. Једина могућа разлика је да ће код „дванаестице“ рубови бити мало закривљенији.

Сателит у орбити и планета земља - Sputnik Србија
Компанија „Епл“ формирала тајни тим за прављење сателита

...Или врло различито?

С друге стране, „Епл“ такође говори о потпуном редизајну телефона који обухвата и равне ивице (слично као нови „ајпедови“). Ово би могло по подстаћи велику потражњу.

„Ајфон 12А“ могао би стићи у тамноплавој боји

Прошле године, „Епл“ је представио поноћнозелену боју „ајфона 11 про“ и „11 про макс“. Свиђала вам се нијанса ове боје или не, чињеница је да је продаја надмашила очекивања. Ове године постоји могућност да „Епл“ лансира још једну боју, тамноплаву.

„Ајфон 12“ могао би имати и веће и мање екране

Једна од гласина које круже већ дуже време је да ће „Епл“ представити нове величине 

екрана. Један од нових модела могао би имати екран од 5,4 инча (13,7 цм). Од тренутних модела, „ајфон 11 про“ има најмањи екран – 5,8 инча (14,7 цм). С друге стране, „ајфон про макс“ могао би достићи и 6,7 инча (17 цм), што је за 0,2 инча дуже од модела „11 про макс“ (16,5 цм).

Такође, помиње се да ће екран радити на 120 Хз. Већина телефона ради на 60 фрејмова по секунди (60 Хз), али неки попут „Т 7 про“ раде на 90 Хз. „Рејзер фоун 2“ ради такође на 120 Хз. С већом брзином освежавања екрана, телефон реагује брже и листање садржаја делује глађе.

 

„Епл“ би ове године могао представити пет нових модела

Уз могућност нових величина екрана, постоје гласине и да ће „Епл“ проширити број модела. Гласине кажу да се ради о четири нова модела која стижу на јесен 2020: Један величине 5,4 инча (13,7 цм), два од 6,1 инча (15,5 цм) и један од 6,7 инча (17 цм). Сви би имали ОЛЕД екране.

Тренутни „ајфон 11“ модели од 5,8 инча (14,7 цм) могли би отићи у прошлост. Тада би модел од 5,4 инча и један од два модела 6,1 инча били нешто јефтинији, под именом „ајфон 12“. Они скупљи модели били би други 6,1-инчни модел, као и 6,7-инчни модел и звали би се „ајфон 12про“ и „12 про макс“.

Телефон Самсунг галакси фолд - Sputnik Србија
Апликација која вам омогућава да видите ко прати ваше податке

...од којих би један био „ајфон 9“

Пети модел био би наставак модела „ајфон СЕ“, за који се говорило да више подсећа на „ајфон 8“. Било да понесе име „9“ или „СЕ 2“, овај модел био би први „ајфон“ средње-нижег ценовног ранга још од 2016. године, када је СЕ модел дебитовао с ценом од 399 долара. У јануару смо могли видети да је „Епл“ започео производњу, али услед пандемије могло би доћи до одлагања.

„Ајфон 12“ могао би имати 5Г опцију (или не?)

Гласине кажу да би нови модели подржали 5Г технологију, чак и да ће „Епл“ користити властите 5Г антене. Постоји неколико разлога због којих компанија то није направила већ у 2019. години. „Епл“ обично не јури ексклузивитет у телефонским трендовима, већ жели добро да усаврши своју технологију, пре пласирања на тржиште. Исто тако је заостајао за конкуренцијом и код 3Г, односно 4Г мреже.

Други је разлог тај што је „Епл“ престао да ради с водећим провајдером 5Г модема, компанијом „Квалком“ због спора с лиценцом. Две компаније су своје парнице ријешиле 2019. и потписале вишегодишњи 5Г уговор. Због тога је дошло до кашњења, у раздобљу кад су конкуренти већ избацили телефоне с подржаном 5Г технологијом.

„Ајфон“ 12 ће можда имати 3Д дубински сензор на задњој камери

Од изласка „ајфона икс“, све нове верзије имају предње камере с 3Д дубинским очитавањем. Позната и под именом „Фејс ИД“. Ова особина омогућава да скенирате своје лице како бисте откључали телефон или ауторизирали дигитално плаћање. Појавиле су се гласине да ће „Епл“ направити још један корак у том правцу и своје задње камере такође опремити овом технологијом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала