Бајден победио на гласању демократа у још три државе

© AP Photo / Nati HarnikПредседнички кандидат Демократске партије САД Џо Бајден на предизборном митингу
Председнички кандидат Демократске партије САД Џо Бајден на предизборном митингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши потпредседник САД Џо Бајден победио је на гласању за председничког кандидата Демократске парије на Флориди, у Илиноису и Аризони, преноси „Њујорк тајмс“.

Бајден (77) је добио подршку још 249 делегата. Сада он има 1.147 делегата против 861 78-годишњег Бернија Сандерса. Како наводе медији, Бајден је добио готово непремостиву предност у односу на Сандерса.

Истовремено, Доналд Трамп је, након гласања на Флориди и Илиноису, добио подршку довољног броја делегата да постане кандидат Републиканске партије. Њега подржава 1.330 делегата, а за номинацију је потребно 1.276 делегата.

Анкета: Бајден поузданији у решавању кризних ситуација од Сандерса

Већина гласача на страначким изборима за председничког кандидата Демократске странке у америчким државама Илиноис, Флорида и Аризона верује да је бивши потпредседник Џо Бајден поузданији у решавању озбиљних кризних ситуација од Бернија Сандерса, показују резултати анкете агенције Едисон Рисрч.

Анкета је спроведене телефонски током изборног процеса у којем су учествовали бројни демократски гласачи, објавио је Ројтерс.

Ови резултати су још један снажан показатељ предности бившег потпредседника САД Бајдена у тренутку када је због ширења коронавируса одлучено да се одложе страначки избори републиканаца у неколико других савезних држава.

Одвојене анкете су показале и да су Американци данас много забринутији због епидемије коронавируса него што су били пре две недеље, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала