Курс евра премашио 90 рубаља, а долара 82 рубље

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМењачница у Москви
Мењачница у Москви  - Sputnik Србија
Пратите нас
Курс евра на тржишту Форекс премашио је 90 рубаља, док је вредност долара 82 рубље. Разлог за то је драматичан пад цена нафте на светским тржиштима.

Котације нафте и девизни курс срушили су се након вести да чланице Организације земаља извозница нафте нису успеле да продуже споразум о смањењу производње. Тако је сирова нафта „Брент“ почетком прошле недеље достигла минимум из јануара 2016, а типа ВТИ – минимум из фебруара исте године. Још један фактор који утиче на националну и светску економију остаје пандемија коронавируса.

Министар енергетике Русије Александар Новак изјавио је 10. марта да врата ОПЕК+ нису затворена и да су редовни састанци планирани у мају-јуну, а није искључио ни могућност нових споразума. Према саопштењу Кремља, није искључено да ће Русија и Саудијска Арабија успети да се договоре о производњи нафте.

С друге стране, директор „Сауди Арамко” Амин Насер потврдио је да ће у априлу ова саудијска компанија драстично повећати испоруку нафте. Према његовим речима, укључујући испоруке у земљи, обим испоруке ће износити 12,3 милиона барела нафте дневно.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала