Оштра порука Русије Западу: Престаните да се бавите менторством, имамо озбиљније проблеме

© Драган КујунџићСастанак премијерке Ане Брнабић и председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведевау Палати „Србија“
Састанак премијерке Ане Брнабић и председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведевау Палати „Србија“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Западним земљама, које настављају да спроводе линију „параноичне тврдоглавости“, би било боље да престану да се баве „менторством“, већ да се позабаве далеко озбиљнијим проблемима као што је пандемија коронавируса и стабилизација светске економије, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.
„Наши партнери би већ увелико требало да се позабаве сопственим проблемима, а не да се баве глупим менторством. Од разумне координације снага по кључним изазовима за човечанство корист би имале све земље, укључујући и САД, ЕУ, Кину и Русију“, написао је Медведев на друштвеним мрежама.

Говорећи о „параноичној тврдоглавости“, Медведев је рекао да под тим термином првенствено мисли на САД и ЕУ, које настављају тврдоглаво да уводе параноичне санкције против Русије, након чега такве мере уводе и њихови „послушници“, упркос чињеници да због тих мера све те земље такође сносе губитке.

„Руска економија се одавно адаптирала на све те притиске. Ако нисте до сада успели да сломите Русију, можда би било паметније да преусмерите своју енергију и решите проблеме који стоје пред целим човечанством, као што је, на пример, борба против коронавируса или стабилизација светске економије, која ће нас све одвести у рецесију“, додао је.

Он се осврнуо и на питање предстојећег гласања за уставне измене, које би у Русији требало да буде одржано 22. априла, рекавши да ће то додатно учврстити суверенитет и територијални интергритет Руске Федерације, те да ће бити немогуће више мењати утврђену територију земље, што се односи и на Крим.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала