Повратак у Вухан: Епицентар коронавируса постаје најбезбедније место

© AP Photo / Chinatopix Људи дезинфикују руке на улазу у продавницу у кинеском граду Вухан
Људи дезинфикују руке на улазу у продавницу у кинеском граду Вухан - Sputnik Србија
Пратите нас
Кина се од епицентра коронавируса претвара у једно од најбезбеднијих места на свету у које људи беже да би нашли уточиште од болести, пише „Вол стрит журнал”.

Лист још наводи да без обзира што је живот у Кини још далеко од нормалног, локално становништво осећа да је ситуација под контролом. Многи одају дужно поштовање кинеским грађанима, који су показали спремност да поштују оштре владине мере.

Како се наводи, у светлу смањења броја заражених у Кини поново почињу да раде затворена предузећа, а на улице излази све више људи.

Компанија „Епл” је поново отворила своје продавнице у Кини, а кинеска фудбалска репрезентација из Вухана одлучила је да напусти своју базу у Шпанији због ширења коронавируса и врати се кући. Кинески милијардер Џек Ма је недавно обећао да ће у САД послати милион заштитних маски и 500.000 комплета за тестирање на вирус. Поред тога, кинеска Национална комисија за заштиту здравља је протеклог понедељка саопштила да ће њен нови приоритет бити спречавање болести, донесених изван Кине.

© Tanjug / RADE PRELICКоронавирус
Повратак у Вухан: Епицентар коронавируса постаје најбезбедније место - Sputnik Србија
Коронавирус

Према подацима Светске здравствене организације (СЗО) прошле суботе је у Кини регистровано 27 нових случајева заразе, док је ова цифра истовремено у целом свету достигла 10.955 заражених.

Генерални директор СЗО Тедрос Адханом сматра да је нови центар пандемије постала Европа.

Вухан, као и цела провинција Хубеј остају у карантину, иако се на основу недавне посете кинеског председника Си Ђинпинга могло закључити да кинеске власти не сумњају у скори завршетак кризе, закључак је „Вол стрит журнала”.
Подсетимо, према последњим подацима више од 7.989 особа преминуло је од коронавируса широм света, док је скоро 199.000 оболело.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији новог коронавируса КОВИД-19.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала