Војска Србије обезбеђује граничне прелазе, мигрантске центре и болнице

© Tanjug / RADE PRELICПрипадници Војске Србије
Припадници Војске Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
На основу одлуке о увођењу ванредног стања на целој територији Србије, Војска Србије је од данас додатно ангажована и према новим мерама ставља под контролу све граничне прелазе, обезбеђује и контролише све прихватне центре и центре за азил и овезбеђује све болнице.

Ради спречавања неконтролисаног кретања лица која могу бити носиоци вируса и самовољног напуштања центара за азил и прихватних центара, Војска Србије ће, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Комесаријатом за избеглице и миграције, вршити појачан надзор, контролу уласка и изласка и спољашње обезбеђење ових објеката.

Где су све распоређене снаге Војске Србије

Снаге Војске Србије распоређене су у центре за азил у Сјеници, Тутину, Боговађи, Бањи Ковиљачи и Крњачи, као и у прихватне центре у Прешеву, Бујановцу, Врању, Босилеграду, Пироту, Обреновцу, Адашевцима, Шиду, Принциповцу, Сомбору, Кикинди и Суботици.

Војска Србије је контролу над прихватним и центрима за азил преузела да би припадници Министарства унутрашњих послова своје ресурсе могли да посвете контроли мера Владе Републике Србије о забрани и ограничењу кретања.

Према раније прописаним мерама, Војска Србије ангажована је на обезбеђењу и контроли јавних објеката, болница у којима се врши контрола потенцијално заражених и лечење оболелих од Ковид-19, затим аеродрома у Београду и Нишу и аутобуских станица у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Панчеву.

На граничним прелазима припадници Војске Србије пружају помоћ надлежним државним органима на контроли преласка границе.

Предузете мере за припрему јединица АБХО

Војска Србије предузела је неопходне мере за припрему јединица АБХО за деконтаминацију терена и објеката ради спречавања ширења вируса.

Приликом извршења свих задатака Војска Србије предузима све мере заштите од вирусне инфекције Ковид-19 у складу са препорукама надлежних служби.

Војска Србије спремна је за извршење свих задатака које добије у циљу заштите државе и грађана у условима уведеног ванредног стања у Републици Србији.

Припадници Војске Србије - Sputnik Србија
Издато наређење: Војска Србије излази на улице

Конкретно ангажовање припадника Војске Србије регулисано је одлукама и наређењима министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића из њихових надлежности на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције Ковид-19.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала