Досад незабележено: Блокирали писту аутомобилима да авион не може да слети /видео/

© REUTERS / Amr Abdallah DalshАвион слеће на аеродром у Каиру
Авион слеће на аеродром у Каиру - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција упадом возилима на писту спречила ванредно слетање авиона из Шпаније на аеродром у граду Гвајакил у Еквадору. Догађај који се у среду, 18. марта догодио на аеродрому у највећем еквадорском граду Гвајакил узбуркао је јавност и изазвао жестоку осуду.

Локалне полицијске снаге су, услед страха од ширења коронавируса, упале са великим бројем полицијских возила на писту овог аеродрома како би спречиле авион из Шпаније да тамо слети, наводи портал aviatica.rs.

Путнички авион шпанске авиокомпаније Иберија, Ербас А340-600 који је празан летео од Мадрида за Гвајакил како би тамо преузео шпанске туристе и вратио их кући, није могао да слети на аеродром у овом граду због одлуке локалне полиције да му ускрати слетање.

Локални еквадорски медији тврде да је посада шпанског авиона имала уредну дозволу за обављање специјалног лета. Овај нечувени поступак локалних полицијских снага спроведен је након одлуке Владе Еквадора да затвори границе, али са дозволом страним авиокомпанијама да могу да обаве летове којима ће евакуисати своје држављане који се налазе у овој земљи.

Полицијска возила су упала на аеродром у Гвајакилу и изашла на писту пред слетање авиона у покушају да спрече слетање авиона из Шпаније. Акцију спречавања слетања наредио је градоначелник Гвајакила који је након инцидента потврдио да је он лично донео ту одлуку и да би је „поновио још хиљаду пута ако треба како би сачувао свој град“.

Авион на ванредном чартер лету ИБ6453 је потом преусмерен на аеродром у главном граду Кито.

Овим поступком, полиција Гвајакила је озбиљно угрозила безбедност ваздушног саобраћаја и изазвала међународни инцидент који је наишао на жестоке осуде јавности.

Гвајакил је трећи град у Латинској Америци по броју заражених коронавирусом, после Сао Паула у Бразилу и Сантјага у Чилеу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала