Аплауз вечерас још гласнији, полиција пружила подршку сиренама /видео/

© Sputnik / screenshot/SputnjikАплауз за лекаре
Аплауз за лекаре - Sputnik Србија
Пратите нас
Београђани су вечерас били још гласнији у пружању подршке нашим лекарима са својих прозора и тераса. Тачно у 20 сати улицом Булевара Краља Александра одјекнуо је громогласни аплауз, али им се овог пута у томе, сиренама које означавају да је на снази полицијски час, придружила и полицијска патрола која је туда пролазила.

Тачно у 20 сати улице су постале празне. Кретало се једино полицијско возило, које је најпре контролисало да ли оближњи кафићи и ресторани поштују чињеницу да је на снази ванредно стање.

Када су угледали репортерку Спутњика како стоји насред улице, одмах су је легитимисали.

„Госпођице, да ли знате да је на снази ванредно стање?“, упитали су уљудно и на одговор наше новинарке да „ванредно стање прати из минута у минут“ и да је тренутно на задатку, захвалили се и замолили да одмах по обављеном послу оде кући.

После успешног синоћњег позива са друштвених мрежа да се аплаузима подрже они који су у првим редовима ове борбе, грађани су и вечерас изашли на прозоре и балконе и јаче и громкије удружили аплаузе за лекаре и медицинско особље.

Тапшању су се придружиле и полицијске сирене, сирене градског превоза и возила Јавног комуналног предузећа. Како је то изгледало у различитим деловима Београда, погледајте на нашим снимцима.

ПАЛИЛУЛА

СТАРИ ГРАД

ВРАЧАР

БАРАЈЕВО
Грађани Србије тако следе примере Италије и Шпаније, чији становници такође песмом и аплаузом одају признање свима онима који брину о њиховом здрављу. Страх од коронавируса захватио је бројне државе, а на хиљаде људи налази се у карантину широм света. У Србији је уведено ванредно стање, а грађанима је наложено да остану у својим домовима између 20 часова и пет сати ујутру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала