Стражари морских дубина: У Русији се обележава Дан подморничара

© AP Photo / STRINGERЈедна од највећих и најсавременијих руских подморница, "Курск", која је експлодирала и потонула током војних вежби у августу 2000.
Једна од највећих и најсавременијих руских подморница, Курск, која је експлодирала и потонула током војних вежби у августу 2000. - Sputnik Србија
Пратите нас
На данашњи дан 1906. године уредбом руског цара Николаја II помдорнице су постале део војне флоте. На Дан обележавња подморничара, у Мурманској области изведене су вежбе на нуклеарним подморницама, где је посада показала своје вештине и сталоженост.

Према писању телевизије „Звезда“ припрема подморнице за упловљавање у море укључује цео низ задатака. Подморничари треба да одраде вежбе преживаљавања у различитим условима. 

Како се наводи, руски подморничари су јединствени – не само да плове под ледом Арктика, него на том подручју одржавају и војне вежбе, у којима примењују ракетно наоружање. Борбене задатке на мору истовремено решава више од десет подморница разлитиче класе.

Истиче се да ће морска флота ове године добити још пет подморница, што сведочи о њиховом изузетном значају.

Подморничари свакодневно извршавају различите борбене задатке током обуке – од ванредних ситуација на подморници, попут запаљења, појаве дима, до лансирања ракета. Како се наводи, без обзира да ли је реч о пожару или уласка воде у подморницу – не сме бити панике. Контролисање страха је веома важан аспект обуке, који даје гаранцију да ће број зарањања увек бити једнак броју израњања подморнице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала