Сви Руси који су дошли из иностранства иду у карантин

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЛекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији
Лекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна санитарна докторка Русије Ана Попова наложила је локалним властима да на две недеље изолују све грађане који су у Русију дошли из иностранства.

Њихово стање свакодневно ће пратити доктори и извештавати о резултатима Савезну службу за надзор и заштиту потрошача (Роспотребнадзор).

Осим тога, људи који су стигли из иностранства морају да пријаве свој повратак.

Конкретно, они морају да дају информације о месту, датуму боравка у иностранству, контакт податке, укључујући и податке о пребивалишту и месту фактичког боравка.

У Русији је до овог тренутка од коронавирусне инфекције КОВИД-19 заражено 147 особа.

Пандемија коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог коронавируса за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у више од 150 земаља света заражено је више од 226 хиљада људи, више од 85 хиљада се опоравило, а више од девет хиљада је умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-19.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала