Упознајте Џералда: Златна рибица која не престаје да расте /фото/

CC BY 3.0 / ぱたごん / Рибе производе огромну количину отпада, и потребан им је веома моћан систем филтрације.
Рибе производе огромну количину отпада, и потребан им је веома моћан систем филтрације. - Sputnik Србија
Пратите нас
Златна рибица која припада једној Американки из Чикага, појела је све сроднике и нарасла у дужину од 30 центиметара, извештава лист „Унилад”.

Наиме, јула 2018. године, тада 28-годишња Александра Милер је на карневалу освојила златну рибицу, коју је назвала Џералд. Рибица је тада била дугачка мање од пет центиметара.

За две године рибица је порасла до 30 центиметара и појела све сроднике из акваријума. Њена власница је морала да је изолује, а на куповину новог акваријума је потрошила 1,3 хиљаде долара.

Милерова је испричала како Џералд много воли да једе.

„Џералд највећи део времена проводи одмарајући се, али када му је досадно или огладни, искаче из воде и може да дохвати термометар у акваријуму. Он куцка њиме по стаклу све док не обратимо пажњу на њега”, прича Милерова.

Власницу ове златне рибице брине што Џералд не престаје да расте. Она је објаснила да златне рибице обично нарасту од два-пет центиметара у дужину, али постоје и дивље златне рибице, чија дужина достиже од 30-35 центиметара.

Раније је било објављено да су ветеринари у Кардифу у Велсу на једној златној рибици извели хитну операцију након што јој је глава постала толико тешка да се рибица због тога превртала наглавачке. Захват је трајао око осам минута и Бабл је изгубио око пет процената тежине, односно уместо 145 тежио је 127 грама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала