Захарова: Споразум о Идлибу изазива бес Американаца

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Споразум Русије и Турске о Идлибу изазива бес Америке и они користе сваку прилику да покрену антируску хистерију, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Обратили смо пажњу на интензивиране контакте америчких политичара са псеудохуманитарном организацијом у Сирији - Бели шлемови. Такви контакти обично се завршавају великим проблемима у региону у виду провокација. Заменик америчког државног секретара Стивен Биган примио је шефа те организације 17. марта и то без обзира на ограничења на контакте са странцима због коронавируса“, навела је Захарова на редовном брифингу и подсетила и на друге контакте сличне врсте.

Сви ти сусрети, навела је она, одвијали су се у атмосфери антируске информативне кампање у вези са Идлибом.

Ствара се утисак, рекла је она, да идеја о могућој релаизацији руско-турског договора о Идлибу код Американаца изазива такав бес да користе сваки повод за покретање антируске хистерије и подривање процеса нормализације у Сирији.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин и турски лидер Реџеп Тајип Ердоган су почетком марта у Москви  усагласили договор о Идлибу у три тачке, којим је предвиђен прекид ватре у тој сиријској провинцији. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала