Евакуација српских студената специјалним летом из Москве

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАвион Ејрбас А320 компаније "Аерофлот" полеће са аеродрома "Шереметјево" у Москви
Авион Ејрбас А320 компаније Аерофлот полеће са аеродрома Шереметјево у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјалним летом из Москве у Београд ће око 19 часова допутовати група од 90 српских студената, сазнаје БК телевизија.

Ову информацију је потврдио и народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Русијом у Народној скупштини.

Он је истакао да је сарадња између две државе на високом нивоу и у најтежим тренуцима, какви су управо ови када се цео свет бори са опаким коронавирусом, а све то пре свега захваљујући стратешком партнерству које успешно негују председници Русије и Србије, Владимир Путин и Александар Вучић.

© Фото : БК телевизијаИз Москве у Београд специјалним летом стиже 90 српских студената.
Евакуација српских студената специјалним летом из Москве - Sputnik Србија
Из Москве у Београд специјалним летом стиже 90 српских студената.
„Пријатељска Русија се одазвала позиву председника Вучића и обезбедила авион за евакуацију српских студената који се школују на престижним руским универзитетима. Сви они су прошли здравствене контроле пре него што су се укрцали на овај специјални лет. Ово је био једини начин да се врате у Србију својим породицама“, рекао је Карић који је био у сталној координацији са конзулом Србије у Русији Миланом Живковићем.

Искрену захвалност Карић је изразио и руском амбасадору у Србији Александру Боцан-Харченку, који је умногоме допринео да се овај специјални лет реализује.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала