Из Русије поручују: „Марш на Крим“ биће дочекан под пуном ратном опремом

© Sputnik / Олеся Печенкина / Уђи у базу фотографијаОбала Црног мора на Криму
Обала Црног мора на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланици руске Државне думе одреаговали су се на саопштења да представници „Меџлиса кримско-татарског народа“ припремају „марш на Крим“, истакавши да ће било каква провокација бити заустављена.

Према речима посланика Михаила Шеремета, Русија је спремна за било какве акције украјинских радикала, без обзура на то да ли је реч о националистима, екстремистима или фашистима.

„Назовите их како хоћете, али то су све синоними за ову групу људи, који ни од чега не зазиру. Дочекаћемо их потпуно наоружани, и 'раширених руку'. Биће довољно ћелија у затворима за њих, а након тога ће имати могућност да се искупе поправним радом“, рекао је посланик.

Према његовом мишљењу, организатори оваквих акција имају за циљ антируске провокације, јер за то добијају „одређене транше и бонусе за даљу безбедну егзистенцију“

Исто мишљење дели и руски посланик Руслан Балбек, који истиче да иницијатори марша увлаче људе у проблеме.

„За вође 'Меџлиса' ништа није свето, ако они покушавају да организују отворену провокацију у свети месец за исламске вернике – Рамазан. Да су бар кренули сами, него увлаче људе у незаконите радње, што ће несумњиво изазвати реакцију руских граничара“, сматра посланик.

Балбек је додао да су лидери „Меџлиса“ причом о наводно добром делу „ослобађања Крима“ „ставили људима главе на пањ“, али становницима полуострва нису потребни такви ослободиоци.

„То није само забрањена организација, то су прави непријатељи кримских Татара, који су из неког разлога дали себи за право да говоре у име целог народа“, закљуио је руски посланик.

Дан раније је Министарство спољних послова Русије саопштило да Украјина припрема провокације на Криму 3. маја.

Пре шест година Крим и Севастопољ су званично постали субјекти РФ, а на основу резултата референдума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала