Кинези емитовали „Валтера“ у знак подршке Србији

© скриншотВелимир Бата Живојиновић
Велимир Бата Живојиновић - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеска национална телевизија је у знак подршке Србији емитовала на свом филмском каналу култно остварење „Валтер брани Сарајево“ са легендарним Батом Живојиновићем у главној улози.

БК Група је саопштила да је посланик у Скупштини Србије Драгомир Карић у разговору са некадашњим кинеским амбасадором у Београду Ли Манчангом добио информацију да је кинеска национална телевизија синоћ, на свом филмском каналу ЧТВ6, у 22.05 часова по локалном времену, емитовала филм у знак подршке Србији.

„Ово је заиста изузетан гест. Велику захвалност упућујем кинеском народу и председнику Си Ђинпингу на свему што чине за нашу земљу и грађане. Они су небројено пута до сада показали да су наши искрени пријатељи, као што смо се и ми трудили да то пријатељство максимално узвратимо“, навео је Карић у саопштењу.

Он је нагласио да се челично пријатељство Србије и Кине не огледа само у доласку кинеског експертског лекарског тима, допремању медицинске и заштитне опреме, тестова за детекцију Цовид-19, већ и у великој моралној подршци.

У саопштењу се истиче да је на порталу чувене Beijing daily group, која у свом саставу има девет новина, три магазина, једну издавачку кућу и сајт, наведено је да ЧТВ6 неретко бира филмове који својом радњом или поруком прате одређени актуелни догађај.

„Иако Сарајево више није у Србији, Сарајево много значи Србији. "Валтер брани Сарајево" одражава неуморну борбу потлачених нација пред страним агресорима. Србија се суочава с епидемијом корона вируса и сада јој је потребна управо таква одлучност, храброст и борба“, пише између осталог у тексту на сајту www.bjd.com.cn.

Карић је навео и да је стотине милиона Кинеза дубоко дирнула порука председника Србије Александра Вучића у којој је председника Си Ђинпинга замолио за помоћ кинеског народа и у којој је говорио о огромном поверењу које Србија има у Кину.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала