Пометња на бензиским пумпама: Грађани још верују у лажну вест

© Sputnik / Стефан ЂурићКолоне на пумпама и даље су дуге.
Колоне на пумпама и даље су дуге. - Sputnik Србија
Пратите нас
Због ширења лажне вести да ће уследити несташица горива, бензинске пумпе су биле преплављене возилима, а једна особа је приведена. Данас, слика мало другачија – колоне возила су краће, али су свакако ту, а ми смо питали грађане да ли сматрају да ће гориво заиста нестати?

Колоне возила које чекају да наточе гориво на пумпама и даље су дугачке, упркос чињеници да је информација о несташици горива која је јуче букнула у јавности – лажна.

Бензиске пумпе крцате аутомобилима

Забринути да ће гориво заиста нестати, неки грађани су још јуче, за сваки случај, сипали пуне резервоаре.

„Отишао сам и сипао пун резервоар. Имам и једног другара који има гориво, па сам га позвао да ми остави неколико литара, за сваки случај. Баш сам и данас размишљао да напуним балон, два, да бих имао за скутер“, предострожан је Лука Узелац (22).

© Sputnik / Стефан ЂурићЛука Узелац (22)
Пометња на бензиским пумпама: Грађани још верују у лажну вест  - Sputnik Србија
Лука Узелац (22)

Нема потресања

Има и оних, попут Гордане Николић (60), које вест о несташици, иако лажна, није нимало потресла.

„Нисам сипала гориво, штавише, тренутно имам пола резервоара. Претпостављам да ће ускоро бити укинут превоз и да ће ми једино остати аутомобил, али сипаћу онда када ми буде било потребно. Уопште се не бојим несташице горива јер ми није познато да је наша земља у кризи с горивом. Не видим да ће се било шта необично догађати са намирницама и робом коју иначе имамо“, изричита је Николић.
© Sputnik / Стефан ЂурићГордана Николић (65)
Пометња на бензиским пумпама: Грађани још верују у лажну вест  - Sputnik Србија
Гордана Николић (65)

Друге бриге

Јелена Ђукановић (42) избегла је застој на пумпи јер је гориво сипала ујутру. Она није знала за лажну вест, али тврди да је свакако не би погодила. Брине је нешто друго.

„Случајно сам остала без бензина, а нисам ни затекла гужву. Свакако мислим да не треба извозити гориво, јер тако може доћи до проблема“, сматра Ђукановић.

© Sputnik / Стефан ЂурићЈелена Ђукановић (42)
Пометња на бензиским пумпама: Грађани још верују у лажну вест  - Sputnik Србија
Јелена Ђукановић (42)
Интервенисала полиција

Разговарајући с радницима на београдским пумпама, репортер Спутњика сазнао је да су на бензинским станицама гужве у појединим периодима биле несносне.  За сипање горива чекало се и по пола сата, а неки су то чинили више пута. Једна пумпа точила је јуче до 18.20 сати, прекорачивши радно време за 20 минута. Тамо је чак интервенисала полиција, јер људи нису хтели да се разиђу.

© Sputnik / Стефан ЂурићГориво се сипало више пута дневно.
Пометња на бензиским пумпама: Грађани још верују у лажну вест  - Sputnik Србија
Гориво се сипало више пута дневно.

На неким пумпама и данас је била гужва, људи су и даље пунили резервоаре. По ономе што су нам данас радници рекли, порука је јасна – горива има за све.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала