Америка оптужује Русију: Користите енергетику у „непријатељске сврхе“

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија
Пратите нас
САД су оптужиле Русију за непријатељске акције у енергетском сектору, називајући Москву „злонамерним играчем“, рекао је портпарол америчког Стејт департмента.

Истовремено, он није желео да коментарише могућност увођења нових сакција Русији у циљу стабилизације цене нафте, како су раније пренели амерички медији.

„Говорити о могућности увођења санкција категорички је против наше политике, стога ћу се уздржати од коментара. Навео сам неколико примера, када је Русија као злонамеран играч користила енергетику у непријатељске сврхе. Нека та чињеница говори сама за себе“, рекао је портпарол Стејт департмента.

Он је такође истакао да САД не улазе у дискусије о даљем развоју ситуације са појединачним државама, али апелује на све земље да предузму „одговорне мере“.

„Позивамо све играче да обрате пажњу на актуелни тренутак глобалне неодређености и економских превирања и да предузму одговорне мере, како би сви заједно успели да их превазиђемо“, поручио је он.

Раније је „Волстрит џурнал“ објавио да Америка разматра увођење антируских санкција ради „стабилизације тржишта нафте“.

Подсетимо, цена нафте је пала након вести да чланице Организације земаља извозница нафте (ОПЕК+) нису успеле да продуже споразум о смањењу производње. Још један фактор који утиче на националну и светску економију остаје пандемија коронавируса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала