Како је израелски премијер „отворио очи“ аустријском канцелару

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаАустријски канцелар Себастијан Курц
Аустријски канцелар Себастијан Курц - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријски канцелар Себастијан Курц открио је да му је, у вези са новим коронавирусом, "отворио очи" израелски колега Бењамин Нетанијаху када му је рекао: „Ви у Европи потцењујете опасност, пробудите се, урадите нешто“.

После тог и разговора са премијерима из Азије постало ми је јасно шта предстоји, изјавио је Курц у интервјуу немачком дневнику „Билд“.

Курц је подсетио да је прошле недеље Аустрија донела драстичне мере, које предвиђају затварање школа, ресторана, продавница, као и ограничавање слободе кретања.

Десет дана након првих одлука већ се види да мере делују и да је линија инфекција равнија, што је важно да би се избегла ситуација као у Италији где је дошло до краха здравственог система, објаснио је Курц.

Он је истакао да су јасно дефинсани разлози када грађани могу излазити из кућа, и да то поштује 90 до 95 одсто грађана, а они који то не чине бивају кажњавани.

Курц је нагласио да ће коронавирус бити под контролом тек када буде постојала вакцина, или неки лек, те полази од тога да ће екстремна ситуација трајати од Ускрса, а да ће тек потом систем постепено бити враћан у нормалу.

Компјутерски модел коронавируса - Sputnik Србија
У Русији направљена три прототипа вакцине против коронавируса

Указује да фиксне прогнозе не може дати, јер је јасно да што се брже делује, то је боље и да је зато његова влада одлучна да доследно предузима мере.

Упитан да ли је покрајина Тирол направила грешку приликом напуштања туриста из Ишгла, жаришта коронавируса, Курц је одговорио да сви делују на основу чињеница и препорука надлежних здравствених власти.

Међутим, неопходно је анализирати сваку одлуку и видети шта је могло боље да се уради, а то ће сигурно бити случај и у Тиролу, уверен је Курц.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала