Русија: Рад од куће довео до дефицита лаптопова

© Depositphotos.com / IgorTishenkoРад од куће
Рад од куће - Sputnik Србија
Пратите нас
Масовни прелазак запослених на режим рада од куће може довести до дефицита лаптопова, саопштили су руски медији. Потражња за преносним уређајима порасла је нагло, а Кина, која је један од главних произвођача у свету, још увек се није у потпуности опоравила од епидемије и фабрике још увек не раде пуним капацитетом.

Према подацима аналитичке компаније ГфК, у периоду од 2. до 15. марта повећала се продаја лаптопова у првој недељи извештајног периода за10 , а у другој за 27 одсто.

Други разлог због кога је порасла потражња за лаптоповима је нагло колебање курса долара, због чега су се бојали да ће се цена уређаја повећати у блиској будућности. Из ГфК су навели да је навише порасла продаја лаптопова скупљих од 40 хиљада рубаља (470 евра).

„Пад рубље значи да ће роба од нових испорука свих произвођача бити скупља, тако да трговци, под-дистрибутери и корпоративни купци покушавају да откупе 'стару робу'. На то се додаје и дефицит код произвођача. Након тоталног карантина, производња у Кини се тек опоравља и не ради пуним капацитетом“, рекао је извршни директор компаније „Ди хаус“ Андреј Тарасов.

Познато је да је највећа потражња за лаптоповима ХП, Леново, Асус и Дел.

Стручњаци су предвидели да ће се дефицит наставити још неколико месеци, у зависности од развоја епидемије у Русији и Европи, као и од тога колико брзо ће се наставити производња у Кини.Русија

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала