Ким Џонг Ун најавио „епохалне промене“

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceЛансирање ракете "Хвасон-14" у Северној Кореји
Лансирање ракете Хвасон-14 у Северној Кореји - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун присуствовао је тестирању нових тактичких навођених ракета, које би требало да унесу „епохалне“ промене у одбрамбену стратегију земље, извештава севернокорејска Централна телеграфска агенција.

„Демонстративним гађањем желимо још једном да потврдимо тактичке карактеристике и снагу новог система наоружања које ће добити јединице Корејске народне армије. Демонстративно гађање је јасно показало специфичности навођених ракета, укључујући различите трајекторије лета и углове пада, прецизност погађања мете и јачину бојеве главе“, преноси агенција.

Ракете су лансиране „уз запањујућу грмљавину и заслепљујућу светлост“ и погодиле су острво које је било означено као мета.

Према наводима агенције, Ким Џонг Ун је истакао да ће нови оружани системи, које је развила Северна Кореја, као и системи стратешког наоружања који су још у процесу израде, дати „одлучујући допринос“ реализацији стратешког циља партије, а то је „епохална промена одбрамбене стратегије“ земље.

„Морамо ојачати наше снаге, како бисмо имали могућност да уништимо сваког непријатеља ван граница наше територије, уколико се усуди да изведе војне акције против наше земље. То је циљ партије: изградња националне одбране и најсавршеније стратегије одбране ─ снаге обуздавања“, рекао је Ким.

Јужна Кореја осудила је „непримерене“ акције Северне Кореје, која спроводи тестирања у време пандемије коронавируса, захтевајући да „одмах прекину са тим“.

Јужнокорејска агенција Јонхап у суботу је саопштила да је Северна Кореја испалила две ракете кратког домета у Источно море.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала