Кисељов: Укључити војне патроле, док не буде касно

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаДмитриј Кисељов, генерални директор МИА Росија севодња
Дмитриј Кисељов, генерални директор МИА Росија севодња - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов сматра да је у Русији неопходно увођење војних патрола како би се обезбедио строги карантин у циљу борбе против ширења коронавируса.

„Само војне патроле могу гарантовати строг карантин. Мало је наде у нашу свест. Људи воле војску. Војска је заштитница. И све ће бити мирно. Ако се укључи војска, то значи ситуација је озбиљна, чак сувише озбиљна да би се паничило. Овако ћемо чекати док не буде касно. Можда је већ касно, али ми имамо другачији осећај?“, написао је Кисељов на Телеграму.

Раније је саопштено да руске власти размишљају о пооштравању карантина у земљи и предузимању одлучних мера за идентификовање и тестирање оних који су били у контакту са оболелима од коронавируса ради њихове касније изолације, уколико такви кораци буду дали могућност за ефикасну борбу са епидемијом, саопштио је за Спутњик извор у руској влади. 

У Русији је до сада од коронавируса оболело 306 особа.

Према последњим подацима америчког универзитета „Џон Хопкинс“, у свету је тренутно коронавирусом заражено више од 308 хиљада људи. Од тога је 92.372 оздравило, а 13.071 умрло.

Највише оболелих се налази у Кини (81.345), затим следи Италија са 53.578 заражеих и на трећем месту су САД са 26.747 људи заражених од коронавируса.

Тешка ситуација је и у Шпанији (25.496), Немачкој (22.364), Ирану (20.510), Француској (14.485), Јужној Кореји (8.897) и Великој Британији (5.067).

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала