Влада Црне Горе објавила имена људи за које је одређена самоизолација

© Sputnik / Радоје ПантовићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Црне Горе је на свом сајту објавила списак људи којима су издата решења о обавезној самоизолацији.

Национално координационо тело за заразне болести Црне Горе одлучило је уз добијену сагласност Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама, да почне да објављује имена лица којима су издата решења о обавезној самоизолацији у трајању од 14 дана.

Списак је објављен синоћ.

Одлука је , како је саопштила црногорска влада, донета након што је утврђено да поједина лица, којима је по уласку из иностранства у Црну Гору изречена ова мера, напуштају домове излажући тиме високом степену ризика све са којима ступају у контакт и целу Црну Гору.

​Наводе да је алтернатива била "проглашавање забране кретања свих грађана".

„Национални координациони тим је, свестан да се Одлука може посматрати са разних аспеката, одлучило једногласно са чврстим уверењем свих чланова да је заштита живота и здравља грађана наша примарна дужност, обавеза и највиши приоритет“, саопштено је.

Координациони тим апеловао је на грађане да се „ниједном речју ни поступком не огреше о већину одговорних суграђана који ревносно поштују самоизолацију, већ да им пруже сву помоћ и подршку, поштујући социјалну дистанцу и остале препоруке“.

Одлуку Владе и Националног координационог тима да објављује имена свих људи који су у самоизолацији осудили су Акција за људска права, Грађанска алијанса и Центар за грађанско образовање, преносе „Вијести“.

Портал „ин4с“ наводи да је првобитан списак укључивао и ЈМБГ и бројеве телефона, али да је после замењен новим списком.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала