Оптужбе Америке да Кина, Русија и Иран шире дезинформације о коронавирусу - лоша комедија

© AP Photo / Andy WongВојник стоји током говора кинеског председника Си Ђинпинга на церемонији отварања 19. конгреса Комунистичке партије у Пекингу
Војник стоји током говора кинеског председника Си Ђинпинга на церемонији отварања 19. конгреса Комунистичке партије у Пекингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Оптужбе Америке да Кина, Русија и Иран шире дезинформације о коронавирусу изгледају као „лоша комедија“, изјавио је званичник представник кинеског Министарства спољних послова Ген Шуан.

Амерички државни секретар Мајк Помпео претходно је оптужио ове три земље да шире дезинфомације о коронавирусу, с циљем дискредитације потеза америчких власти у борби против ове болести.

Према Помпеовим речима, САД су „директно разговарале с тим земљама“ да прекину са таквом праксом.

„САД с једне стране покушавају да оцрне Кину, с друге оптужују Кину, Русију и Иран да шире дезинформације... Не могу а да не питам ко се, на крају крајева, бави ширењем лажних информација? Ко изврће чињенице и тврди да је бело црно? Та комедија САД о ширењу спекулација и покушаји да се сумње пребаце на друге изгледају и превише неспретно“, рекао је Ген на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је Кина својевремено обавестила Светску здравствену организацију, укључујући САД, о епидемији коронавируса.

Према најновијим подацима СЗО, у свету је коронавирусом заражено више од 292.000 људи, а умрло је 12.700.

У Русији има 438 заражених.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала